Биткойн показва силна подкрепа на $48 000, защо цената падна? » NullTX

9
Биткойн показва силна подкрепа на $48 000, защо цената падна?  » NullTX
цена на биткойн

След неотдавнашната корекция на пазара на криптовалута, и Bitcoin, и Ethereum се възстановиха рязко. Повечето криптовалути регистрираха само едноцифрени процентни загуби, като някои наблюдаваха възходяща инерция. Към момента на писане цената на биткойн непрекъснато показва силна подкрепа от $48 000, докато се опитва да наруши нивото от $50 000 отново.

Неотдавнашното изтегляне на пазара на криптовалута изтри над 600 милиарда долара от глобалната пазарна капитализация на криптовалутите. Когато става въпрос за причината за скорошния мечи ход, някои ще цитират разпространението на варианта на Covid Omicron, докато други ще обвинят Фед, че наскоро предложи по-високи лихвени проценти.

С новини за Вариант на Omicron се разпространява в САЩ, пазарните действия напомнят срива през юли, когато се разпространи информация относно варианта на Covid Delta.

Добрата новина е, че наблюдаваме подобни пазарни действия като това, което се случи през юли, като крипто пазарите се възстановяват рязко само няколко дни след срива.

Друга причина за мечата инерция този уикенд може да бъде повишаването на лихвените проценти на Фед, обезкуражавайки инвеститорите да влагат парите си в криптовалута и акции.

Според CoindeskПрез ноември председателят на Федералния резерв Джером Пауъл обяви, че Фед ще започне да намалява закупуването на съкровищни ​​облигации и обезпечени с ипотека ценни книжа. Програмата се планира да бъде изчерпана в средата на 2022 г., за да се намали инфлацията.

В допълнение към горните два фактора, влияещи върху скорошната цена на биткойн, комисията на Камарата обяви, че изпълнителните директори на криптовалути ще свидетелстват на 8 декември в изслушване относно цифровите активи.

Според туит, публикуван от Джеръми Алер, съосновател и главен изпълнителен директор на Circle, комисията ще обсъди крипто и националната икономическа конкурентоспособност за Съединените щати.

Въпреки че обаждането на главните изпълнителни директори да обсъждат предизвикателствата и ползите от финансовите иновации само по себе си не е меча новина, потенциалното увеличаване на регулацията в резултат на тази среща може да бъде пагубно за крипто пазарите като цяло.

Съединените щати вече са зад Китай, когато позволяват на търговците да инвестират в ICO, IDO и други. Например, Binance не е достъпен за потребители в САЩ, а някои от най-горещите и влиятелни проекти са достъпни за първи път в Binance. Ограничението означава, че американските инвеститори са изключени от голям крипто сектор и дори не получават възможност да участват в предварителни продажби с висока възвръщаемост на инвестициите.

Добрата новина е, че крипто пазарите поддържат текущото ниво на поддръжка доста добре, като биткойн в момента се търгува на $48,684 и Ethereum на $4,100.

Биткойнът се приближава към нивото от $49 000 – $50 000, търсейки нова подкрепа. Въпреки че скорошното оттегляне може да изглежда драстично за някои, загубата от 20-30% не е причина за паника за повечето притежатели на криптовалути.

Въпреки че декември е известно, че е най-горещият месец за биткойн, отдръпването преди бикове не е необичайно. Ако биткойн може да установи $50 000 като подкрепа в краткосрочен план, шансовете да паднат под $40 000 са малки. Ако обаче биткойн не може да пробие съпротивата от $50 000, не се учудвайте, ако видим друга корекция.

Разкриване: Това не е съвет за търговия или инвестиция. Винаги правете своето проучване, преди да купите каквато и да е криптовалута.

Следвайте ни в Twitter @nulltxnews за да сте в крак с последните новини за криптовалутата!

подобни публикации

Schreibe einen Kommentar