Как да печелите пари, докато пътувате и живеете като дигитален номад

13
Как да печелите пари, докато пътувате и живеете като дигитален номад

Хората твърдят през цялото време, че искат да пътуват повече или искат да могат да работят и да пътуват. Чувате хората да го казват през цялото време, нали? Разбира се, но питали ли сте някога тези хора, които искат това, дали биха обмислили сериозно да го направят? Повече от вероятно не биха.

Хората, които правят тези изявления, са това, което бихте нарекли желаещи. Те имат тези идеи в главите си, които са приятни за въображението им, но или нямат намерение да превърнат идеите си в реалност, или нямат средства да превърнат мечтата си в реалност.

Няма нищо лошо в това да мислите за желания, но когато вашата идея или желание са много постижими, наистина няма причина да не можете да превърнете тази идея в реалност, особено когато става въпрос за печелене по време на пътуване.

Разбира се, има определени ситуации като деца, здраве и т.н., които могат да попречат на вашите мечти за пътуване да се случат, но повечето хора, които искат да живеят този начин на живот, обикновено нямат нито едно от тези извинителни обстоятелства. Можете ли да познаете каква е причината им да не печелят по време на пътуване? Ако сте познали работа или пари, значи сте напълно прав.

Има толкова много хора по света, които мачкат собствените си мечти и дори не го осъзнават. Ако не сте доволен от работата си и винаги сте стресирани от нея, защо не напуснете? Хората не осъзнават колко много работни места има, които ви позволяват да пътувате по света и да правите пари, докато го правите, всичко, което трябва да направите, е да търсите.

Ако не искате непременно да напуснете текущата си работа, говорете с ръководството, за да видите дали има някои отдалечени възможности, в зависимост от това, което правите. Изводът е, че има решение за всеки проблем и ако вашият проблем е да искате да печелите, докато пътувате, вашето решение е да живеете дигиталния номадски начин на живот.

Дигитален номад е някой, който пътува по света с възможността да работи онлайн, стига да има достъп до интернет. Това е най-основното и общо описание на термина, но да си дигитален номад наистина е толкова просто. Независимо колко елементарна или проста може да е определението, това е единствената причина, поради която толкова много хора приемат този нов начин на живот.

Само си представете, вместо да влезете в офис сграда, можете да отидете на пясъчен плаж. Вместо да обличате работно облекло, можете да облечете бански; вашата версия на включване може да бъде започване на работа, когато изгревът докосне океана… това е начин на живот, при който имате пълна и абсолютна свобода и контрол върху това колко често работите, къде работите и кога работите. Ако това не е най-добрият баланс между работа и личен живот, нищо не е.

Както споменахме по-рано, има всякакви професии, които ви позволяват да пътувате по света и да правите пари, просто трябва да намерите подходящата за вас. Е, всъщност, като дигитален номад, вие не сте ограничени да работите само на една работа, така че всъщност можете да работите няколко различни типа работни места, в зависимост от вашия набор от умения. Ако сте готови да започнете кариерата и живота си като дигитален номад, разгледайте всички налични възможности за кариера.

Виртуален асистент

Виртуалните асистенти са една от най-големите позиции, които са донесли много успех на дигиталните номади навсякъде. Като дигитален номад, вие ще помагате на собствениците на фирми с ежедневни задачи като отговаряне на имейли, въвеждане на данни и обслужване на клиенти. Това наистина зависи от вашия набор от умения какво ще правите като виртуален асистент.

Собственик на магазин за електронна търговия

Като собственик на бизнес за електронна търговия, вие не само можете да управлявате своя бизнес и да бъдете свой собствен шеф, но можете да бъдете свой собствен шеф навсякъде по света! С бизнес с електронна търговия вие продавате различни продукти онлайн, всичко е цифрово, така че това означава, че няма да ви се налага да се грижите за физически магазин или нещо подобно.

Сега, ако искате да станете собственик на магазин за електронна търговия, има няколко неща, които трябва да направите първо и те не е задължително да са в този ред.

  1. Измислете името на вашия бизнес
  2. Купете и регистрирайте името на вашия домейн
  3. Намерете своята ниша
  4. Определете целта си
  5. Изградете своя магазин

Очевидно има повече от това, но това са едни от първите неща, които трябва да направите, за да стартирате бизнеса си. Страхотното нещо при притежаването на магазин за електронна търговия е, че можете да сте навсякъде, за да го започнете. Много хора са склонни да мислят, че трябва да сте в САЩ, за да започнете и след това можете да пътувате, но не, стига да имате достъп до интернет, можете да започнете своя бизнес по всяко време и отвсякъде.

Дистанционен работник

Хората често се объркват на свободна практика и отдалечената работа, но наистина има голяма разлика. С фрийлансъри те работят за хора или клиенти, с отдалечени работници, вие всъщност ще работите за една компания, с възможности да вършите работа на свободна практика отстрани. Отдалечената работа е нещо, което беше споменато по-рано в аспекта, че може да сте в състояние да говорите с ръководството или човешките ресурси за възможни отдалечени възможности, които ви позволяват да пътувате по света и да запазите същата позиция.

Всъщност, на Harvard Business Review съобщават, че работодателите, които позволяват на служителите си да работят от вкъщи или от разстояние, са отбелязали увеличение на производителността. Само тази причина е, че все повече компании позволяват това. Сега единственото нещо с отдалечената работа е, че ТРЯБВА да поддържате същия стандарт и качество на работа. В момента, в който работодателят ви забележи отрицателна промяна във вашата производителност и работна етика, тази привилегия може бързо да ви бъде отнета.

Вие желаете ли?

Така че, както можете да видите, има възможности да печелите, докато пътувате по света, и това са само няколко от многото, които са налични, отново трябва да намерите тези, които са подходящи за вас. Ако мисълта ви е в главата да пътувате по света и да правите пари, докато го правите, ще продължите ли да го желаете или всъщност ще действате? Това е истинският въпрос.

Ако решите да сбъднете мечтите си и да правите пари, докато пътувате по света, важно нещо, което трябва да помислите, е как да запазите парите си в безопасност, докато пътувате. Ако имате акаунт в PayPal или CashApp, много хора ще депозират средствата си по този начин и след това ще ги прехвърлят в действителната си банкова сметка. Това е просто мярка за безопасност, за да сте сигурни, че никой няма достъп до вашите средства.

Но след като всичко е казано и направено, вие имате способността да живеете дигиталния номадски начин на живот. Възможността е на една ръка разстояние, просто трябва да я превърнете в реалност.

Запазете тази статия за по-късно:

Споделянето е загриженост!

подобни публикации

Schreibe einen Kommentar