Най-добрите национални паркове в Обединеното кралство – земните атракции

13
Най-добрите национални паркове в Обединеното кралство – земните атракции

Искате ли да се измъкнете за няколко дни? Понякога всички ние се нуждаем от почивка от стреса и напрежението на ежедневието и почивката може да се окаже идеалният тоник, предлагайки възможността да изключите мозъка си и да презаредите батериите си.

Разбира се, не всички имат една и съща представа за това как изглежда една приятна почивка. За някои това е дълъг уикенд в оживен европейски град.

За други това е седмица или повече, прекарани на слънце край басейн с хубава книга. Но какво да кажем за тези, които предпочитат да останат малко по-близо до дома?

Обединеното кралство е благословено с широка гама от зашеметяващи дестинации и с престой, за който се предвижда бум на популярност през 2021 г, милиони са готови да изпитат радостите от това, което нашата нация може да предложи. В горната част на този списък е изобилие от красива провинция, която просто чака да бъде проучена.

Независимо дали се зачерквате сами, с придружител или с книга едно от няколкото обиколки с ескорт из Обединеното кралство, има много национални паркове, които са идеални за любителите на разходките и тези, които обичат да се потопят в естествената среда.

Сноудония

Сноудония е един от най-добрите национални паркове в Обединеното кралство
Сноудония

снимка източник

Най-добрата дестинация за тези, които обичат приключенията на открито. Дом на Сноудън, най-високата планина в Уелс, това е национален парк, който предлага голямо разнообразие.

По време на престоя си можете да се насладите на дейности като рафтинг по бяла вода – идеален за любителите на адреналина – или любителите на влаковете могат да се насладят на пътуване с теснолинейка.

Разбира се, ако ви харесва предизвикателство, винаги можете да поемете на върха на самия Сноудън.

Можете да намерите цялата необходима информация за посещението на Сноудония в нашия пътеводител, включително не само неща за правене, но и къде да отседнете и къде да ядете.

Район Пик

Националният парк Peak District е един от най-добрите национални паркове в Обединеното кралство
Национален парк Peak District

снимка чрез

Разположен точно в сърцето на Обединеното кралство, the Национален парк Peak District е идеално разположен за пътуващи от всички краища на страната. Това всъщност е една от най-добрите дестинации за есенни цветове в Европа!

Пътеката Монсал е задължителна за любителите на разходките или колоезденето, но това е зона, която предлага по нещо за всеки.

Ако предпочитате да прекарате времето си с вдигнати крака, защо да не посетите Chatsworth House и да се насладите на следобеден чай.

Кернгормс

Национален парк Cairngorms е един от най-добрите национални паркове в Обединеното кралство
Национален парк Кернгормс

снимка източник

Какво ще кажете да се впуснете в Шотландия и да се насладите на зашеметяващата природна красота Национален парк Кернгормс?

Природните резервати са осеяни из целия парк, като рядката червена катерица е особен акцент, така че това е идеалната дестинация за любителите на дивата природа.

Междувременно тези, които живеят живота си с малко по-бързи темпове, може да бъдат изкушени от първия постоянен бънджи скок в Обединеното кралство.

Йоркшир Дейлс

Националният парк Yorkshire Dales е един от най-добрите национални паркове в Обединеното кралство
Национален парк Йоркшир Дейлс

За просто невероятни гледки, не търсете повече от Национален парк Йоркшир Дейлс. За голямо предизвикателство, което не е за хора със слаби сърца, защо да не се изправите срещу Йоркшир Трите Пикса.

Мащабирането на Pen-y-Ghent, Whernside и Ingleborough самостоятелно е достатъчно трудно, така че и трите гръб до гръб за един ден в продължение на 25 мили е истинско изпитание. Повярвайте ни, когато казваме, че зашеметяващата природа си струва всичко.

Най-добрите национални паркове в Обединеното кралство.  Открийте незабравимите национални паркове в Обединеното кралство, които да включите в своя маршрут за Обединеното кралство.  #uk #uknationalparks #ukitinerary #uktravel #europe #nationalparks #earthsattractions

Хипнотизиращи национални паркове в Обединеното кралство.  От националния парк Peak District до Snowdonia, от Cairngorms до The Yorkshire Dales, това са най-добрите национални паркове в Обединеното кралство.  #uk #uknationalparks #ukitinerary #uktravel #europe #nationalparks #earthsattractions

Незадължителни национални паркове в Обединеното кралство.  Планирате пътуване до Обединеното кралство и искате приключение на открито?  След това добавете тези най-добри национални паркове в Обединеното кралство към своя маршрут за Обединеното кралство и няма да съжалявате!  #uk #uknationalparks #ukitinerary #uktravel #europe #nationalparks #earthsattractions

подобни публикации

Schreibe einen Kommentar