Топ 5 криптовалути, които печелят най-много тази седмица (OKEx, Solana, Polygon, Stacks, Terra) » NullTX

13
Топ 5 криптовалути, които печелят най-много тази седмица (OKEx, Solana, Polygon, Stacks, Terra) » NullTX

След бума на крипто и NFT от миналия месец, пазарите на криптовалути продължават да показват възходящ импулс. С глобалната пазарна капитализация на криптовалута от 2,6 трилиона долара е ясно, че криптовалутата е тук, за да остане. В тази статия ще разгледаме първите 5 криптовалути, които спечелиха най-висока цена тази седмица, подредени по 7-дневно увеличение на цената, от най-ниската до най-високата.

OKEx – $29,40 (+22,23%)

OKB е криптовалутата, пусната от OKEx, голяма борса за криптовалути. OKB е полезен маркер на борсата, който позволява на потребителите достъп до някои от уникалните функции на борсата.

OKB е подобен на KCS на KuCoin, BNB на Binance и CRO на Crypto.com. Често срещана тенденция е борсите да пускат своя токен, който действа като акция за компанията. Колкото повече обем и потребители има борсата, толкова по-висока е общата стойност на нейната монета обикновено.

OKEx съществува от 2017 г. и се счита за надеждна борса. Към момента на писане, OKEx може да се похвали с над 19 милиарда долара в 24-часов обем на търговия, което говори за чистия мащаб на платформата.

OKB беше най-добре представил се тази седмица, като спечели над 9% през последните 24 часа и над 22,2% през последната седмица. Към момента на писане, OKB се търгува на $29,40, с пазарна капитализация от $1,7 милиарда. Можете да закупите OKB на OKEx, Gate.io, MEXC, LBank и др.

Солана (SOL) – 236,71 $ (+25,82%)

Solana описва себе си като децентрализирана блокчейн, създадена, за да даде възможност за мащабируеми, удобни за потребителя приложения за света. Това е една от водещите платформи за стартиране на токени и NFT, пряко конкурираща се с Ethereum.

Според Официалният уебсайт на Солана, това е най-бързо развиващата се екосистема в света:

„Solana е най-бързият блокчейн в света и най-бързо развиващата се екосистема в крипто, с над 400 проекта, обхващащи DeFi, NFT, Web3 и други.“

Към момента на писане, Solana има над 500 различни dApps на своята платформа, всичко вариращо от обмен, NFT, игри и др.

С нарастващата екосистема идва възходящата инерция и Солана се представи най-добре тази седмица. В момента SOL се търгува на $236,71, което е увеличение с 4% през последните 24 часа и над 25% през последните седем дни.

Solana има пазарна капитализация от 72 милиарда долара, с 24-часов обем на търговия от 3,69 милиарда долара. Можете да закупите Solana на Binance, Coinbase Exchange, FTX, Huobi Global и др.

Многоъгълник (MATIC) – $2,31 (+41,09%)

Polygon се описва като „Интернет на блокчейните на Ethereum“. Според официалния му сайт:

„Polygon е протокол и рамка за изграждане и свързване на блокчейн мрежи, съвместими с Ethereum. Агрегиране на мащабируеми решения на Ethereum, поддържащи многоверижна екосистема на Ethereum.

Платформата на Polygon е с мисъл за разработчика, което улеснява внедряването на базирани на блокчейн приложения. Polygon решава значителен проблем по отношение на високите такси за газ и бавните скорости, осигурявайки мащабируемо решение, без да се жертва сигурността.

Polygon е многоверижна система, подобна на Polkadot, Cosmos и Avalanche. Въпреки това, предимството на Polygon е, че той по своята същност е по-сигурен, по-мощен и може да се възползва напълно от мрежовите ефекти на Ethereum.

Към момента на писане, Polygon се търгува на $2,31, което е ръст от 14,6% през последните 24 часа и над 40% през последната седмица. MATIC има пазарна капитализация от 16,1 милиарда долара, с 24-часов обем на търговия от 3,4 милиарда долара. Можете да закупите MATIC на Binance, Coinbase Exchange, Huobi Global, KuCoin, Crypto.com, Kraken и др.

Стекове (STX) – $2,71 (+48,38%)

Слоганът на Stacks е „Освободете пълния потенциал на биткойн“. Стекове е платформа, която позволява DeFi, NFT, приложения и интелигентни договори за биткойн.

Към момента на писане, Stacks разполага с десетки приложения, вариращи от портфейли, DeFi платформи, токени, пулове на Stackins, NFT Marketplaces, социални платформи и др.

STX използва механизъм, наречен Proof of Transfer, който е консенсусният алгоритъм, който свързва стекове и биткойн. С PoT, Stacks могат да донесат NFT и DeFi в наследения биткойн блокчейн.

Подобно на начина, по който Polygon ви позволява да създавате приложения, за да впрегнете сигурността на Ethereum, Stacks ви позволява да създавате мощни приложения, защитени от Bitcoin.

Към момента на писане, Stacks се търгува на $2,62, което е над 48,38% през последните седем дни. STX има пазарна капитализация от $3,4 милиарда, с 24-часов обем на търговия от $214 милиона. Можете да закупите STX на Binance, KuCoin, Gate.io, Crypto.com, OKEx и др.

Земята (ЛУНА) – 67,09 $ (+68,44%)

Тази седмица най-добрият печеливш не е никой друг Terra, публичен блокчейн протокол, който предоставя DeFi на масите. Слоганът на Terra е „Програмируеми пари за интернет“.

Terra има жива екосистема, включваща стотици dApps, вариращи от залагания, NFT, ETF, DeFi, недвижими имоти, DEX, Launchpad и много други.

Това, което прави блокчейн Terra уникален, е, че той може да хоства множество алгоритмични стабилни монети в своята мрежа. Протоколът Terra се състои от два токена, Terra и Luna. Terra е стабилната монета, която проследява цената на фиатните валути, а Luna е естественото залагане на протокола, което абсорбира волатилността на цените на Terra.

LUNA в момента се търгува на $66,99, което е увеличение с 5% през последните 24 часа и над 68,73% през последните седем дни. Към момента на писане на статията Terra има пазарна капитализация от 26 милиарда долара, с 24-часов обем на търговия от 2,3 милиарда долара. Можете да закупите Terra на Binance, KuCoin, Huobi Global, Gate.io, Bitfinex, Crypto.com и др.

Разкриване: Това не е съвет за търговия или инвестиция. Винаги правете своето проучване, преди да купите каквато и да е криптовалута.

Следвайте ни в Twitter @nulltxnews за да сте в крак с последните новини за криптовалутата!

подобни публикации

Schreibe einen Kommentar