Цената на Livepeer се повиши с 33% след съобщение за партньорство с Media Foundation » NullTX

12
Цената на Livepeer се повиши с 33% след съобщение за партньорство с Media Foundation » NullTX
цена на livepeer

Тъй като крипто пазарите започват да се възстановяват, виждаме много монети да регистрират двуцифрено процентно увеличение на цената. Най-добре представящият се в приложението за търговия Crypto.com за днес е Livepeer. LPT е нараснал с над 33%, търгувайки на $47 към момента на писане. Има ли някаква причина цената на Livepeer да се справя по-добре от останалите? Нека разберем.

Какво е Livepeer?

Лансиран през 2017 г., Livepeer е базирана на блокчейн услуга за стрийминг на живо, която предоставя конкурентни цени за транскодиране на видео. Той позволява на потребителите да транскодират видео, използвайки своите графични процесори в замяна на награди ETH и LPT.

Човек може също да залага LPT токени, за да получи награда. Към момента на писане има 11,5 милиона LPT, заложени с над 70 000 GPU. LPT е токенът Proof-of-Stake ERC20, който управлява мрежата на Livepeer.

Любимата ми функция за Livepeer е платформата за стрийминг. Можете да настроите своя поток Livepeer за минути чрез софтуер за стрийминг като OBS и да получите публична връзка към вашия поток, която всеки може да види.

livepeer стрийм

Опцията за стрийминг е полезна за операторите, които са загрижени за цената на транскодирането на тяхното видео. Livepeer може да намали цената за транскодиране на потоци на живо през тяхната мрежа, което означава значителни спестявания за телевизионните оператори.

Новини на Livepeer

На 2 декември Media Foundation, мрежа за доставка на съдържание от равноправни партньори, обяви интеграцията си с Livepeer. Според техните официално съобщение:

„Комбинирането на двата протокола означава, че видеото първо ще бъде транскодирано от мрежата на Livepeer и след това ще се обслужва през dCDN на Media на крайните потребители, които го поискат. Media-Edge възлите, разпространени по целия свят, ще кешират съдържанието и ще се уверят, че възелът на излъчващия оператор няма да бъде засегнат; като същевременно обслужва крайните потребители с видео сегментите от близко място.“

Media Network решава проблема с доставката на съдържание на Livepeer с тяхната разпределена мрежа Media Edge, идеална за DAO или DeFi екипи, които искат да създават Web3 приложения.

Скорошното партньорство с Media Network е една от причините за изключителното представяне на Livepeer днес. С пазарната капитализация на LPT наскоро отново надхвърли $1 милиард, изглежда, че пазарът продължава своето рали.

Livepeer Price & Tokenomics

Livepeer се търгува на $47,90, което е ръст от 32,21% през последните 24 часа към момента на писане. Пазарната капитализация на Livepeer е 1 милиард долара, с 24-часов търговски обем от 88 милиона долара.

Налични са 22 милиона LPT, като 21,16 милиона са налични. Можете да закупите LPT на Binance, Coinbase Exchange, Bithumb, KuCoin, Kraken, Crypto.com и др.

Разкриване: Това не е съвет за търговия или инвестиция. Винаги правете своето проучване, преди да купите каквато и да е криптовалута.

Следвайте ни в Twitter @nulltxnews за да сте в крак с последните новини за криптовалутата!

подобни публикации

Schreibe einen Kommentar