5 съвета, които ще ви помогнат да спестите пари, докато пътувате в Европа

13
5 съвета, които ще ви помогнат да спестите пари, докато пътувате в Европа

Макар че заради коронавируса светът може да бъде блокиран, ние сме сигурни, че много от вас мечтаят за времето, когато могат да резервират следващата си ваканция. Чакаме деня, в който всъщност можете да натиснете големия бутон „Резервирайте сега“ и да заключите датите за бягството си в чужбина.

Европа в картите за вас? Храната, историята, културата. Разходка по Шанз-Елизе, ръка за ръка. Разходка по островите в Хърватия. Можете ли да кажете, че и ние мечтаем за Европа?

Докато нашите европейски пътеводители са най-доброто място за начало, когато сте готови да започнете да планирате своя маршрут, ето пет съвета, които да ви помогнат да спестите пари, докато пътувате в Европа:

Спестете пари с международна SIM карта или eSIM

Всички сме били там, забравяйки да изключите „Режим на самолет“ или настройката за роуминг на данни на телефона си. Кацате в страната, чувате познатия звук от съобщенията на WhatsApp, които летят и бързате да го изключите, преди да сте изразходвали целия си бюджет за почивка за една минута. Ами ако ви кажем, че дните на разчитане на Wi-Fi са отминали?

Международната SIM карта или eSIM е отговорът. И двете опции, за разлика от вашия обикновен мобилен доставчик у дома, са програмирани да работят в множество мрежи по целия свят и ви помагат да избегнете скъпите такси за роуминг. Докато международна SIM карта ще замени вашата обикновена SIM карта за продължителността на престоя ви в чужбина, eSIM е виртуална SIM карта, която работи едновременно с вашата обикновена SIM, което означава, че можете да имате две клетъчни телефонни линии в едно устройство. Въпреки че eSIM е съвместима само с най-новите iPhone, телефони Google Pixel и устройства Samsung, можете да намерите някои страхотни оферти чрез онлайн магазини за електронни SIM карти, с европейски тарифи като ниски $0,07 за MB и $0,7 на минута. Никога повече не се притеснявайте да качвате и споделяте вашите снимки!

Намалете до минимум банковите си такси

Дебитна карта за пътуване на Needham Bank

Едно от най-големите главоболия на международните пътувания е получаването и използването на чуждестранна валута; това е сложно и често скъпо. Но не е задължително да бъде. Като следвате няколко основни правила, ще намалите до минимум банковите си такси и ще спестите пари, докато пътувате в Европа:

  1. Свържете се с вашата банка и ги попитайте за техните такси и такси преди пътуването си. Ако са ниски, страхотно! Ако не, можете да решите дали си струва да инвестирате в друга банка с по-добри лихвени проценти, да използвате кредитна карта за вашето пътуване или просто да закупите международна карта за пътуване и да я допълните с евро. Въпреки че и трите опции имат своите предимства и клопки, парите все още са цар.
  2. Опитайте се да избягвате размяната на пари на летището, за да избегнете скъпите такси за обслужване и неблагоприятните обменни курсове.
  3. Таксите за банкомат често са неизбежни, но можете да сведете до минимум тези такси, като изтеглите голяма сума пари наведнъж и ги съхранявате безопасно за използване, когато и когато имате нужда. Когато е възможно, плащайте с тези пари, за да избегнете такси за кредитна или дебитна карта.
  4. Когато е възможно, винаги избирайте да плащате в местната валута, а не в долари. Доставчиците вероятно ще предложат ужасни обменни курсове и може да се окажете, че плащате значителна сума повече от първоначалната цена.

Намерете безплатни събития и обиколки

От Виенската държавна опера и Royal Albert Hall, до Шекспировия глобус и Teatro allo Scala, Европа е добре известна със своите необикновени места, които са дом на музикални и театрални представления от световна класа. Но с големите имена идват и големите цени. Макар че билетът за балет или мюзикъл със сигурност си заслужава за някои, също така си струва да потърсите онлайн (и да говорите с туристически информационен център) за предстоящи безплатни събития и обиколки. В град Берлин Берлинската филхармония е домакин на безплатни концерти за обяд, докато можете да изпитате магията на джаза безплатно всяка неделя вечер в De Badcuyp в Амстердам. Ако търсите повече информация за историята и културата, тогава излезте на улицата безплатни пешеходни обиколки които се предлагат в повечето големи европейски градове.

Всеки ден в Европа има цял набор от безплатни събития, само вие трябва да разберете къде и кога.

Правете както местните

Парк на езерото Гуаякил

Когато вашата безплатна пешеходна обиколка приключи и умираш за едно кафе, не оставай в най-близкото кафене. По-често обиколките започват и завършват от центъра на града – което означава скъпи кафенета и ресторанти. Ако можете да издържите още малко, струва си да се осмелите да се върнете на улица или две назад от центъра, където ще видите по-малко туристи и повече местни жители.

Както всяка дестинация по света, можете да намерите някои страхотни оферти в семейни ресторанти и местни таверни. В края на работния ден къде отиват хората да пият щастливи напитки или да се срещнат с приятелите си за храна? Ако правите както правят местните жители, е вероятно да се натъкнете на скъпоценен камък и да спестите малко пари в същото време.

Помислете къде да сложите главата си през нощта

Няма съмнение, че пътуването в Европа е скъпо, особено ако посещавате страни, които използват валутата на еврото. И поддържането на покрив над главата си не е по-различно. Въпреки това, има много опции, достъпни за пътниците, които да помогнат за намаляване на тези разходи, като същевременно получават комфортен нощен сън.

  • Хостелите: Европа има едни от най-добрите хостели в света, а не просто защото повечето от тях добавят някои допълнителни екстри като безплатна сангрия, филтърно кафе или странното състезание по бира-понг. Много от тях са централно разположени и предлагат настаняване на достъпни цени. За най-добрата сделка обаче опитайте да резервирате общежитие в хостел, който е малко по-далеч от центъра на града. Дори една-две улица могат да направят огромна разлика в цената.
  • Нощни влакове или автобуси: Ако пътувате в няколко държави, защо не помислите да резервирате нощен влак или нощен автобус? Освен че тарифите за влак често са по-евтини от летенето, осигуряването на място в нощен влак означава, че можете да отлагате, докато пътувате до следващия град. Спестявате пари за нощувка и не губите ценно време за проучване. Печеливша.
  • AirBnb: В зависимост от сезона цените за наем на AirBnb падат драстично и могат да ви предложат цял ​​апартамент на същата цена като хотелска стая. Но ако това не е достатъчно социално за вас, винаги можете да опитате Каучсърфинг!

Надяваме се, че тези пет съвета, които ще ви помогнат да спестите пари, докато пътувате в Европа, ви вдъхновяват да започнете да планирате своето европейско приключение.

Споделянето е загриженост!

подобни публикации

Schreibe einen Kommentar